Istenünk még a legnehezebb, legtragikusabb eseményekből is jót tud kihozni. A mi családunk legdrámaiabb eseményéből is csodás végeredmény született meg. A történetünk 2004-ben játszódott, amikor is Noémi lányunk végzetesnek tűnő autóbalesetet szenvedett Debrecenben.

Az előzményekről annyit, hogy hosszabb külföldi munkavállalás után költöztünk vissza Magyarországra. Az akkor kamaszkorba lépő gyereket nagyon megviselte az átállás, az új környezet és az új iskola. Hamarosan rossz társaságba keveredett és élete gyökeres fordulatot vett. „Borzasztó a világ és én gyászolom az embereket” – így magyarázta talpig fekete öltözékét. Nagyon aggasztott minket ez a helytelen irányba fordult magatartás, ezért családunkkal, barátainkkal imába és böjtbe kezdtünk.    

Pont egy ilyen böjti időszakban történt, hogy tizennégy éves lányunkat és barátnőjét súlyos autóbaleset érte egy hideg márciusi napon. Mindkét lánynak majdnem az életébe került a horror filmbe is beleillő gázolás. A barátnőt átrepítette a gyorsan hajtó Suzuki a másik sávba, ahol szerencsére nem volt forgalom. Lányunknak jutott a borzalmasabb rész – az autó maga alá csavarta és több méteren át húzta a szerencsétlen gyereket. Ezután még egy óráig maradt odaszorulva az autó alatt. A tűzoltók szabadították ki alóla végül is az eszméletlen kislányt.

A baleset körül kialakuló nagy csődületben csak a későbbiekben derült ki, hogy több hívő asszony is imádkozott az ismeretlen lányért, akinek csak a hosszú haja lógott ki az autó alól. A nem mindennapi gyerekbaleset bekerült a helyi újságba és TV-be is. „Gyerekeket gázoltak” volt a szomorú tudósítás címe.        

Imaharc kezdődött Noémi életéért az egész országban, sőt a tengerentúlon is. És az Úr kegyelmesen meghallgatta az imákat. Pedig eleinte iszonyatos volt a gyerek állapota. Többszörös törések (koponya, fogak és kar), plusz a kipufogó okozta súlyos égési sérülés a hátán. Az orvosok szerint a kamasz leány legalább négy okból is halált szenvedhetett volna. Oxigén hiány is felléphetett volna, aminek aztán kimondhatatlanok a következményei. Többször kellett újraélesztést végezni rajta még kómás állapotában. De az élő Isten cselekedett és a gyereklány lassan magához tért az eszméletvesztéses állapotból és a gyógyulás útjára lépett. Testi egészsége úgy helyreállt, hogy hamarosan európai mozgásművészeti bajnokságon is részt vett. Agyműködése is úgy helyrejött, hogy egyetemre is felvették.

De ami a legfontosabb, a balesete után egyre jobban az Úrhoz kezdett fordulni a lányunk. A kétes baráti társaságtól elszakadt, és zenei ízlése is megváltozott. Rendszeresen olvasta már a Bibliát, sőt egy idő után az Úrral való elköteleződése jeleként be is merítkezett. Átgondolva a történteket, hogy bár óriási árat kellett fizetnünk, de az eredmény megérte. A borzalmas tragédiának induló eseményből, azaz az ÁTOKBÓL ÁLDÁS LETT.

Dr. S.-né Sz. Erzsébet (egy boldog és hálás, imádkozó anya)

Kapcsolatfelvételi űrlap

Elérhető ide kattinva

Heti üzenet

Kincsesláda

Híreink