Naptár

Minden szervezet életében vannak olyan pontok, amikor újra kell gondolni működését, hiszen „változnak az idők, s vele változunk mi is”.

A MERA életében ilyen helyzet adódott, számos visszajelzés alapján rájöttünk, hogy adatbázisunk korszerűsítésre szorul, hiszen az eltelt sok év alatt komoly változások történtek, s ezekről nem minden esetben értesültünk. 

• Voltak hallgatók, akik az örök hazába költöztek, s erről talán nem kaptunk jelzést, ezért továbbra is postázzuk az Antenna újságot.
• Mások csak más településre költöztek, s az érkező adományon vagy levélen már az új cím szerepelt, s mi honnan tudhatnánk, hogy pl. „Kovács József - Kaba” ugyanazt az embert takarja, mint „Kovács József - Ajka”…
• Voltak, akik társra találtak, s így változott a nevük, s ezért előadódhat, hogy két névvel szerepelnek nyilvántartásunkban.
• Több település neve is módosult az elmúlt évek alatt, s azokon belül utcákat neveztek át, néha házszám vagy irányítószám módosítással, s ezekről talán elfelejtettek értesíteni minket.
(Ez persze érthető dolog. Aki költözött már életében, vagy férjhez ment, bizonyára tapasztalta már, hogy hány helyre kell értesítést küldenie az adataiban történt változásokról, s szinte mindig van egy-két olyan hely, amely valahogy „elfelejtődik”… S aztán nem értjük, hogy miért is felejtkeztek meg rólunk a korábban olyan kedvesnek tűnő ismerősök…)
• A határon túli címeknél néha nem egyértelmű a számunkra, hogy pontosan milyen formátumban kell feltüntetnünk az adatokat, s nem szeretnénk, ha ez akadályozná a célba érést. 
• A nevek, címek bevitelénél mi is tévedhettünk, mivel a kézzel írt címzést nem minden esetben sikerült pontosan kisilabizálnunk. Apostai csekkekről csak halovány fénymásolatot kapunk, és sajnos még egyik munkatársunk se rendelkezik írásszakértői képesítéssel…

Ezen túlmenően komoly technikai változásokat éltünk át az elmúlt évtizedek alatt. Míg gyerekkorunkban szinte csak a levél meg a távirat létezett, s egy-két kiváltságos honfitársunknál volt telefon, addig mára már számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre: telefon -vonalas és mobil, sőt „okos”-, e-mail, internet, facebook, stb.

Törvényi változások is történtek az elmúlt években, s az Európai Union belül nagy hangsúly terelődött az adatvédelemre. A MERA csak az Önök hozzájárulásával jogosult az Antenna postázásához, illetőleg az adományok visszaigazolásához, megköszönéséhez szükséges személyes adataikat nyílván tartani.​

Mindezek figyelembevételével szeretnénk arra kérni kedves Hallgatóinkat/Olvasóinkat, hogy a további gyümölcsöző kapcsolattartásunk érdekében segítsenek nekünk korszerűsíteni adatbázisunkat. Ezt, tekintettel a lehetőségek széles palettájára, többféleképpen is megtehetik:

• levélben, a mellékelt visszajelző lap kitöltésével (Postacímünk: 1428. Budapest Pf.4.)
• a honlapunkon megtalálható kapcsolat felvételi űrlapon
• e-mailban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. internetes címen
• hivatali időben a +361 3270440 budapesti telefonon, illetve a +36 20 5652840 – es mobil telefonszámon
• sms-ben a +36 20 5652840 – es mobil telefonszámon
• facebook üzenetben a https://hu-hu.facebook.com/radio.mera/ címen

Ezentúl is szeretnénk mindenki címére, aki ezt igényli, elküldeni Antenna újságunkat, s szeretnénk a hozzánk eljuttatott adományokat is korrekten visszaigazolni. (Ehhez persze elengedhetetlen lenne, hogy az átutalással küldött adományoknál ne csak a névről tudjunk, hanem az egyértelmű beazonosíthatóság érdekében a címről vagy e-mail címről is.)

A fentieken túlmenően felelősen kell gazdálkodnunk Isten hűséges gyermekeinek hozzánk eljuttatott adományaival, hiszen Istennek felajánlott pénzzel kell bölcsen sáfárkodnunk. Nem tehetjük, hogy esetleges, már nem létező címre küldünk újságot, s ennek fejében nem jut oda, ahol várnák és örülnének neki. Emellett az is igaz, hogy a MERA mögött nem áll semmilyen gazdasági társaság, vagy amolyan sokak által áhított „gazdag amerikai nagybácsi, aki számolatlanul osztja a pénzt”…

A jövőben, a fentiek fényében csak oda tudjuk eljuttatni az Antennát, ahonnan legkésőbb május végéig visszajelzést kapunk.

Minden kedves Hallgatónknak/Olvasónknak előre is köszönjük a segítségét, s hisszük, hogy ez az adatbázis felülvizsgálat nemcsak plusz munkát jelent, hanem plusz áldást is.

Az adatlap kitöltésével egyúttal mindenki hozzájárul adatainak kezeléséhez is, s természetes azt harmadik félnek - mint ahogy eddig sem -a jövőben sem adjuk ki.

 

Kapcsolatfelvételi űrlap

Elérhető ide kattinva

Heti üzenet

Kincsesláda

Híreink