Rádiós Biblia Iskola 6.: Mit jelent újjászületni?

Nagyon sok éve annak, hogy két rendkívüli ember beszélgetett Jeruzsálemben. Beszélgetésükről azóta az egész világ értesült. Az akkori idők egyik híres vallási tanítója, Nikodémus felkereste Jézust, hogy beszéljen vele.

Beszélgetésük során a Megváltó olyan kijelentést tett, ami teljesen meglepte ezt a kiváló embert, aki korának egyik ismert vallási vezetője volt. Jézus egyszerűen ezt mondta neki: "Újjá kell születned!"
Ez a beszélgetés közel 2000 évvel ezelőtt zajlott le, mégis az az életet átformáló természetfeletti születés, melyről Jézus beszélt azon a felejthetetlen éjszakán, ma is emberek millióit foglalkoztatja. Hihetetlenül széles körű érdeklődés övezi az újjászületést. Újságok címoldalán foglalkoznak vele. Híres közéleti személyiségek állítják, hogy részesültek benne. Profi sportolók, tv-sztárok és politikai vezetők tanúskodnak saját újjászületésük valódisága mellett. Igen, Krisztus szavai Nikodémushoz - "újjá kell születned" - napjainkban is közismertek.
Manapság sokkal többen beszélnek az újjászületésről, mint bármikor ezelőtt a történelem során. Ugyanakkor a modern újjászületési mozgalom fellendülésével az is nyilvánvalóvá vált, hogy sokaknak fogalmuk sincs arról, mire gondolt Jézus valójában. Nagyon aggasztanak azok a téves információk és nézetek, melyek ezzel kapcsolatban ma széles körben terjednek. Ezért határoztam el e tanulmány megírását. Remélem, hogy jó néhány kérdésedre választ találsz benne - nemcsak azért, hogy kielégíthesd kíváncsiságodat, hanem azért is, hogy személyesen tapasztald meg, mit jelent az újjászületés.

Richard W. De Haan


Tartalom:

  • Felülről születni
  • A Szentlélek munkája
  • Hogyan tovább?
  • Mire számíthatsz?

A mű eredeti címe: Born Again: What does it mean? 
Kiadta: 1978-ban a Resources For Biblical Communication 
Az RBC-n belül ez a kötet az Élet Szava Alapítvány és a MERA közös munkájában készült.
Fordította: Dr. Barbarics Ildikó
Sorozatszerkesztő: Kulcsár Tibor

Ez a kiadványunk elfogyott.


Kereskedelmi tevékenységet nem folytatunk, célunk a JÉZUS KRISZTUSRÓL SZÓLÓ ÖRÖMHÍR terjesztése. A megrendelhető könyveket mindenkinek ajándékként küldjük, aki tőlünk akár levélben (H-1428 Budapest, Pf. 4.), akár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ben megrendeli.

Alapítványunk - mint minden alapítvány -, a részünkre befizetett adományokból működik, ezért örömmel és hálás szívvel fogadunk minden felajánlást.

Számlaszámunk: OTP Bp. II. 11702036-20573096

IBAN: HU25 1176 3024 1657 8885 0000 0000
SWIFT/BIC kód: OTPVHUHB

Adószám: 18007411-1-42