Mátrainé Fülöp Irma: Bízzatok!

Budapesten születtem és nevelkedtem. Gyermek és tizenéves koromban a második világháború borzalmainak kellős közepén éltem. Ma is emlékszem, amikor egyre gyakoribbá váltak a légiriadók,

s az óvóhely második otthonunk lett, vagy arra, amikor a következő utcában bomba sújtott, s nagyanyám ijedtében sikoltozott, vagy amikor egyre közelebbről hangzottak az ágyúzörejek, s rettegtek az emberek.

Ezek következtében döbbentem rá, hogy fiatal korom dacára bármely pillanatban meghalhatok. Ez elgondolkodtatott. Azon töprengtem, hogy hová jutnék a halál után?! Minél többet töprengtem, annál jobban megijedtem, mert túl bűnösnek éreztem magam ahhoz, hogy egy mennyországi helyet kiérdemeljek, a pokoltól viszont rettegtem. 
Évekig tartott gyötrelmem. (Pedig szüleim kicsi korom óta minden vasárnap templomba vittek.) A háború véget ért, de a kínok nem szűntek. Mindent megtettem, hogy a mennybe jussak. Többek között még tizenéves koromban hivatalos templomi tagságra jelentkeztem és szolgálatra is, valamint naponkénti imádkozásra és Biblia olvasásra vállalkoztam. De mégsem nyertem nyugalmat.

Aztán 1956 februárjában megismerkedtem egy idősebb hölggyel, aki megkérdezte tőlem, hogy szerintem hová jutnék, ha meghalnék. Nem tudtam rá felelni. Igeverseket mutatott nekem a Bibliából, többek között ezeket: "Mert úgy szerette Isten ezt a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János evangéliuma 3. fejezet, 16. vers), illetve: "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő (Jézus), hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól" (János apostol első levelének 1. fejezete, 9.vers). Utána még azzal is biztatott, hogy Jézus arra is hajlandó, hogy szívembe költözzön Szelleme által, és állandóan velem legyen.

Egy ima segítségével behívtam Jézust az életembe. Ezt imádkoztam: Kedves Úr Jézus! Hiszem, hogy Isten Fia vagy. Megtört szívvel vallom meg neked bűnösségemet és bűneimet. Kérlek bocsásd meg mindet és tisztíts meg, amint ígérted. Egyben arra is kérlek, hogy jöjj a szívembe és segíts egy szentebb életre. 
Köszönöm, hogy megbocsátottál, a szívembe jöttél és ajándékba mennyei helyet adtál nekem már most. Ámen.

Csodák csodájára, szívből fakadó imám után többé nem féltem a haláltól, mert hittem, hogy Isten kegyelméből mennyei helyem van. Nem gyötrődtem azon, hogy miként járhatok Mennyei Atyám kedvében, mert hittem, hogy bennem élő Fia segít ebben is.

Eddig az idézet Mátrainé Fülöp Irma önéletrajzából. Bízzatok! című könyvében Istennel járásának apró történeteit beszéli el. Rövid kis írások gyűjteménye, melyeket nagyon gyakran a hétköznapi szituációk ihlettek. Olyan események, melyek bármelyikünkkel megesnek vagy megeshetnének nap mint nap. A kérdés csak az, hogy milyen válaszokat adunk az élet által felvetett kérdésekre. Érdekes megfigyelni, hogy a szerző miként igyekszik megtalálni mind a kis mind a nagy dolgokban szerető Istene atyai útmutatásait. 
A könyv különlegessége, hogy a történetek a volt Monte Carlo Rádió adásainak íródtak. A későbbiek során az elhangzott adások anyagát szerkesztette könyvvé Mátrainé Fülöp Irma.


Tartalom:

  1. Ígéretek
  2. A keresztyén gyakorlat
  3. A hitélet tapasztalatai
  4. Bizonyságtételek

Kereskedelmi tevékenységet nem folytatunk, célunk a JÉZUS KRISZTUSRÓL SZÓLÓ ÖRÖMHÍR terjesztése. A megrendelhető könyveket mindenkinek ajándékként küldjük, aki tőlünk akár levélben (H-1428 Budapest, Pf. 4.), akár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ben megrendeli.

Alapítványunk - mint minden alapítvány -, a részünkre befizetett adományokból működik, ezért örömmel és hálás szívvel fogadunk minden felajánlást.

Számlaszámunk: OTP Bp. II. 11702036-20573096

IBAN: HU25 1176 3024 1657 8885 0000 0000
SWIFT/BIC kód: OTPVHUHB

Adószám: 18007411-1-42