Azt hiszem, erre a kérdésre elég hihetetlen választ tudok adni. Három nap alatt fel lehet építeni egy imaházat. Ez pedig nem mese, mert mindmáig sokan élnek azok közül, akik részesei voltak az ippi imaház építésének. A gyülekezetnek eredetileg volt egy imaháza, amit nagyon megviselt az idő. Az idő sürgetett, mert a falak repedeztek, és az ülőhely is kevés volt. Tudtuk, hogy újjá kéne építeni, sőt nagyobbítani kellene, de azt is tudtuk, hogy az akkori időben, a Ceausescu (ejtsd: Csauseszku) uralom alatt ez szinte lehetetlen. A szomszéd faluban 16 éve vártak az engedélyre, de a kérésüket mindig elutasították.
Még néhány nap és december van, és ez azt jelenti, hogy az egyre népszerűbb adventi naptárakon kinyílik az első ablakocska, ezzel is jelezve, hogy közeledik az ünnep. Szívesen mondanám, hogy reményeim szerint, ahogy nyílnak egymás után azok a bizonyos kis zsákocskák vagy ablakocskák, és egyre közelebb kerülünk karácsonyhoz, a szívünk is egyre jobban készül Jézus érkezésére, de ezt sajnos nem merném állítani. Mert legyünk őszinték, a legtöbb ember, és ez az úgynevezett keresztényekre is igaz, jó esetben az ünnepekre készül, annak is a külsőségeire. Jézus második földre-jövetelére, amelyre pedig készülnünk kellene, egyre kevesebben gondolnak. Félek, hogy sokaknak már ismerete sincs róla, és akiknek van is némi tudása, azok közül is egyre többen berakják ezt is a mesék és mondák közé. Igen, ilyen is van, de hát eltelt már 2000 év, amikor is nem teljesedett be, miért pont most válna valóra, ha egyáltalán hinni kell benne?
péntek, november 11, 2022

Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat és Hallgatóinkat, hogy a MERA középhullámú műsorát sugárzó adó környezetében dúló válság a műsoraink sugárzására is kihat.

Tegnap azt az értesítést kaptuk, hogy a szankciók, illetve a háborús események hatásai energiakorlátozáshoz vezettek, amelyek időszakosan az adó leállítását teszik szükségessé. Lehetséges, hogy bizonyos napokon az esti adásaink anyagai kizárólag az interneten lesznek elérhetőek.

Imádkozzunk a békességért, mert a hadakozás az élet minden területét tönkreteszi!

A MERA csapat

hétfő, február 14, 2022

Kedves Olvasóink!

Elkészült legújabb hírlevelünk. Elérhető itt.

A MERA csapata